Webkamerás stúdió vagy webkamerás munka otthonról? Melyik a neked való?

1. rész

Szeretnél online modellként dolgozni, de bizonytalan vagy, hogy webkamerás stúdióba lenne jó menned, vagy az otthoni webkamerás munka lenne jobb neked? Mielőtt felelőtlenül beleugranál bármibe, nagyon fontos, hogy el tudd dönteni, hogy számodra melyik a megfelelő választás. Ebben a 3 részes cikksorozatban részletesen bemutatjuk és összehasonlítjuk a webkamerás stúdiók és az otthoni webkamerás munka előnyeit és hátrányait és azt is megmutatjuk hogyan válassz jól.

 ugye8Az a csapból is folyik, hogy mennyire nagy szám a webkamerás munka és hogy online modellként milyen sok pénzt lehet keresni. De bár manapság a pénz kétségtelenül fontos, sokaknak az is ugyanolyan fontos, hogy mit kell csinálni érte.

Épp ezért először azt ismerd meg, hogy mi az a webkamerás munka és miből áll egy online modell munkája és ha ezek után is hajt a vágy, hogy online modellként alapozd meg a jövődet, akkor jöhet a megfelelő cég kiválasztása.

Ám mielőtt aláírnád bármilyen céggel a modell szerződést, nagyon fontos azt is tudnod, hogy a webkamerás munkát lehet webkamerás stúdióban és otthonról is végezni.

És ami még fontosabb, hogy tudd melyik lehetőségnek milyen előnyei és milyen hátrányai vannak. Csak így fogod tudni eldönteni, hogy neked melyik a legjobb választás.

A webkamerás stúdió vagy az otthoni webkamerás munka a jobb?

Persze a legtöbb webkamerás stúdió azt szajkózza, hogy stúdióban a legjobb dolgozni és hogy otthon nem is tudnál vagy nem érdemes. Akik pedig otthoni webkamerás munkát kínálnak azok az otthoni munkát istenítik. Te meg csak állsz értetlenül, hogy akkor most kinek kellene hinned…

Hol az igazság?  Most akkor melyik a legjobb neked, de tényleg?

Melyik a nyerő? A stúdió munka vagy az otthoni munka?

A válasz egyszerű: Egyik sem.

Illetve mindkettő.

Nyugi, ennél azért bővebben kifogjuk fejteni a dolgot. És persze van konkrét álláspontunk is amit nem fogunk véka alá rejteni.

Hogy lehet, hogy egyik sem jobb vagy rosszabb, mint a másik?

Úgy, alapjaiban nagyon hasonló, de mégis két nagyon eltérő internetes munkalehetőségről van szó és mindkettőnek megvannak a maga előnyei és hátrányai. Ebből pedig már azt is sejtheted, hogy nem mindegyik munkalehetőség való mindenkinek.

Egy jó webkamerás stúdióban sok pénzt tudsz keresni szórakoztató munkával. De a webkamerás stúdió egy fix helyen lévő kötött munkahely, ami együtt jár a szokásos a munkahelyek és a webkamerás stúdiók minden nyűgjével bajával. Webkamerás stúdióban a munkát egy stúdióban végzed munkatársak és sokszor operátor társaságában kevésbé intim körülmények közt.

Az otthoni webkamerás munka ezzel szemben egy sokkal kötetlenebb, szabadabb és biztonságosabb munka, ahol ki tudod maxolni a lehetőségeidet és kitudod bontakoztatni a tehetségedet és a kreativitásodat.  Otthonról magas százalék levonások nélkül kereshetsz sok pénzt teljes biztonságban a szobád rejtekéből anélkül, hogy valaha is találkoznod kellene valakivel, vagy valaha is tudná bárki, hogy mit csinálsz.

A fentiekből következik, hogy mindkét lehetőségnek más-más nehézségei és kihívásai vannak. Így míg a webkamerás stúdió munka valakinek tökéletes választás addig másnak szóba sem jöhet vagy egyszerűen nem is neki való. De ugyanígy nem biztos, hogy mindenkinek jó döntés otthonról dolgozni online modellként.

De akkor hogyan válassz, hogy számodra mi lenne a tökéletes? Olvass csak tovább! A cikk sorozatunk végére szakértője leszel a témának.

Ebben a cikkben először kivesézzük a webkamerás stúdiók előnyeit és hátrányait, majd a következő részben az otthoni webkamerás munkát vesszük ugyanígy górcső alá. Végül pedig a harmadik részben azt is megmutatjuk, hogy hogyan fejlesztettük tökélyre a GirlBoss®-nál az otthonról végezhető webkamerás munkát.

Webkamerás munka stúdióban

 

A webkamerás stúdió munka előnyei:

Egy webkamerás stúdió biztosítja…

 • a magas fizetéseket

Egy jó stúdióban a modellek valóban sok pénzt tudnak keresni

 • a szakértelmet

Egy jó stúdió nagy tapasztalattal rendelkezik a webkamerás munka területén és ezt a tapasztalatot mind felhasználja, hogy a lehető leghamarabb a legtöbbet tudd keresni.

 • a technikai eszközöket

A webkamerás stúdió minden a munkához szükséges technikai felszerelést biztosít számodra. Internet, számítógép, profi webkamera. Így akkor is tudsz dolgozni, ha nincsenek technikai eszközeid és nem is tudsz befektetni rájuk.

 • helyszínt a munkavégzéshez

  A webkamerás stúdió a technikai felszerelés mellett helyszínt is biztosít a munkavégzéshez.

 • a helyszín igényes megjelenését

Igényes, modern, új bútorok, díszpárnák, dísztárgyak, kiegészítők… Egy valamire való webkamerás stúdió igényes, szép munkakörnyezet biztosít neked.

 • Oktatásokat

A legjobb webkamerás stúdiók oktatásokat, képzéseket biztosítanak a modelleknek.

Ezeken felül:

 • Nem feltétlenül szükséges angol nyelvtudás

Sok stúdió operátort is biztosít a modelleknek, aki chatel a modellek helyett. Így van, ahol angol nyelvtudás nélkül is végezhető a munka.

 

A stúdió munka hátrányai:

 • A munka helyhez van kötve

A stúdió fix helyen van, ahová be kell járnod dolgozni, mint egy bármilyen más munkahelyre. Ez eleve hátrányos, vagy akár kizáró ok is lehet, mert, ha például a stúdió Pesten van, te pedig Szegeden laksz, akkor nyilván a bejárás esélytelen. Ha nem laksz ésszerű távolságon belül a stúdióhoz, akkor buktad a munkát vagy albérletbe kell költöznöd. Nyilván az albérletnek vagy akár a bejárásnak a költségei is téged terhelnek.

 • Nem te mondod meg, hogy mikor és mennyit dolgozol

Egy stúdióban nagyon kötött munkarended lesz. Általában minimum 6-8 órát (de inkább 8-at vagy többet) kell dolgoznod naponta fixen délelőtt, délután, vagy éjszaka, néhol több műszakban. Legyenek azok mindennapi teendők vagy épp szabadságok vagy nyaralások, mindent a munkádhoz kell igazítanod. Teljesen egyértelmű az is, hogy nem te döntesz a szabadságaidról és nem mehetsz nyaralni kényed kedved szerint. Elveszik a szabadságod és a függetlenséged. A főnökeid fognak rendelkezni az időd és az életed fölött.

 • Alkalmazkodnod kell másokhoz

Legyen szó akár a munkahelyi hangulatról, akár a beosztás és munkaidő megtervezéséről, folyamatosan másokhoz kell alkalmazkodnod sokszor akár a saját érdekeidet a háttérbe szorítva. Bizony nem mindig lesz úgy minden ahogy szeretnéd vagy ahogy neked a legjobb lenne.

 • Nem annyira intim

Egy stúdióban bármikor bemehetnek hozzád a főnökeid és akár személyesen is megnézhetik a munkádat. Sajnos hallottunk már szexuális zaklatásokról és visszaélésekről is. Ráadásul, ha operátorod is van, akkor az operátorod non-stop személyesen egy szobában van veled van a munkavégzés alatt. Ez akár frusztráló is lehet, mivel nem ugyanaz egyedül meztelenül lenni egy szobában, mint ha bárki benyithat bármikor vagy ha folyamatosan veled van valaki. Ez sokaknak frusztráló és így nem tudnak vagy nem is mernek igazán kibontakozni. A munkahelyi szexuális zaklatásoktól való félelmről pedig már ne is beszéljünk.

 • Kockázatos

Személyes találkozások, interjúk, castingok… egy webkamerás stúdióban már a kezdetektől folyamatosan személyesen is kell találkoznod más emberekkel, akik mind tudni fogják, hogy mi a munkád. Mivel egy webkamerás stúdióban sok ember dolgozik, sok ember fog rólad tudni érzékeny adatokat (modelltársak, operátorok, főnökök), és így nagyobb az esély rá, hogy valaki visszaéljen ezekkel az információkkal mondjuk egy összeveszés esetén. Ráadásul a munkádhoz csupa nagyon érzékeny adatot kell megosztanod a munkaadóval, ez pedig külön adatvédelmi kérdéseket is felvet. (Éppen ezért soha ne állj munkába sehol legális szerződés nélkül, ami az adatvédelmi kérdésekre is részletesen kitér!)

 • Kevesebb a jutalék, amit végül a fizetéséből megkapsz

A webkamerás stúdió szakértelmet, technikai eszközöket, helyszínt, operátort ad neked a munkavégzéshez. Ebből az következik, hogy egy stúdió üzemeltetésének magasak a költségei, ami ahhoz vezet, hogy egy stúdióban jóval alacsonyabbak a jutalékok, amit megkapsz. Általában 30-60 % közé esik. Legáltalánosabb az 50%. Tehát a megkeresett pénzednek átlagosan csak a fele landol végül a te zsebedben. (Persze egy jó webkamerás stúdióban még így is magas lehet a fizetés.)

Összefoglalva:

A stúdió munka jó választás lehet a számodra, ha online modellként szeretnél dolgozni, és:

 • nincsenek technikai eszközeid és sehogy nem is tudod őket beszerezni
 • nincs olyan szobád, ahol dolgozhatnál
 • nincs gyors interneted és nem is tudsz beköttetni
 • bírod a kötöttségeket
 • nem zavar, ha meztelenül kell lenned egy szobában más emberekkel
 • nem zavar, hogy a megkeresett pénzed felét levonják tőled
 • egyáltalán nem beszélsz angolul (bár erre az esetre vannak olyan modellügynökségek is akiknél otthonról dolgozhatsz akkor is ha csak magyarul beszélsz.)
 • tapasztalatot akarsz szerezni online modellként és tőkét szeretnél gyűjteni a megfelelő technikai eszközökre, hogy aztán később otthonról dolgozz.

A stúdió munka talán a legnagyobb előnye, hogy egy webkamerás stúdióban mindent azonnal alád tesznek a tapasztalattól kezdve a technikai eszközökön át és így magas kereseteket tudsz elérni technikai eszközök és nagyobb anyagi befektetés nélkül is. (Bár az otthoni munkához sem kell feltétlenül anyagi befektetés. De erről majd később.)

Viszont…

A stúdió munka pont olyan, mint bármilyen más munkahely. Fix helyszín, kötött munkaidő, munkatársak, sok alkalmazkodás, sok nyelés, munkahelyi stressz, főnök, szabadság kérés.  (Mi a GirlBoss®-nál pont ezért nem hiszünk a stúdió munkában, mert a webkamerás munkában ennél sokkal több rejlik. Szabadság, függetlenség, életstílus.)

Na meg persze a webkamerás stúdiókban ott van ugye az átlagosan 50%-os levonás a fizetésekből.

És ne feledkezzünk meg a kockázatokról sem. Ha a stúdió munka mellett döntesz, nagyon fontos, hogy kellően körültekintő legyél és jól válassz webkamerás stúdiót, hogy el tudd kerülni az esetleges kockázatokat, amik a stúdió munkával járhatnak.  Ha nem is sok, de azért vannak megbízható webkamerás stúdiók. Legyél körültekintő. Ebben a cikkben mindent megtalálsz, arról, hogy jól válassz webkamerás stúdiót és soha ne járj pórul.

Webkamerás munka otthonról

 

Még mielőtt a stúdiókról leírtak alapján véleményt formálnál a webkamerás munkáról, ne tedd! A stúdió munka csak egy lehetséges formája az online modellkedésnek, ami tökéletesen választás és hatalmas segítség lehet sokmindenkinek. De mi van azokkal, akik nem szeretnének vagy nem tudnak stúdióban dolgozni?

Szerencsére azoknak a modelleknek is terem babér, akik nem szeretnének webkamerás stúdióban dolgozni. Mégpedig olyan szabad és biztonságos lehetőség formájában, aminek nem sok köze van a stúdió munkához.

Ha téged is izgat a gondolat, hogy online modellként sok pénzt keress és megalapozd a jövődet, de a leírtak alapján úgy gondolod, hogy nem neked való a stúdió munka, akkor az otthonról végezhető webkamerás munka lehet számodra az ideális választás.

A webkamerás stúdióban végzett munka és webkamerás munka, ha otthonról végzed ég és föld.

Nem véletlenül állunk ki mi is az otthonról végezhető munka mellett sziklaszilárdan. Sőt nem véletlenül fejlesztettük a GirlBoss®-nál mi is az otthoni webkamerás munkát tökélyre.

Meggyőződésünk, hogy csak az otthoni webkamerás munkával lehet azt a gazdag, szabad és független életstílust elérni, amit mi egyszerűen csak GirlBoss® lifestyle-nak hívunk.

Ezért mi azt tanácsoljuk, hogy ha van lehetőséged otthonról dolgozni, akkor dolgozz otthonról! Hogy miért? Olvasd el a következő részt és Te is megérted.

A folytatáshoz klikk a linkre!

Webkamerás stúdió vagy webkamerás munka otthonról? Melyik a neked való? 2. rész

Kapcsolódó cikkek

Kövess minket a közösségi médián is

Kapcsolódó cikkek

Copyright GIRLBOSS® Model Management | Adatkezelési nyilatkozat | Kapcsolat

DMCA.com Protection Status

error: A weboldal teljes tartalma szerzői jogvédelem alatt áll és a GIRLBOSS® Model Management írásos engedélye nélkül nem másolható!
Share This