webkamerás munka

Egyedül nem megy

Milliós keresetek és csúfos bukások. Az interneten mindenfélét olvasni a webkamerás munkáról. Egyesek szinte hihetetlen keresetekről számolnak be és azt mondják, hogy ez a legjobb internetes munka a világon, mások pedig nem győzik szidni a webkamerás munkát és azt mondják, hogy nem lehet vele pénzt keresni. De kinek lehet igaza? Lehet a webkamerás munkával sok pénzt keresni? Van valami titkuk azoknak az online modelleknek, akik mesés kereseteket vágnak zsebre? De van ám. Ebben a cikkben el is mondjuk, hogy mi az.

Az elmúlt 20 évben modellek százaival találkoztunk, akik azelőtt, hogy hozzánk jöttek volna egyszer már belefogtak a webkamerás munkába, de végül feladták az egészet. Mégpedig azért, mert nem tudtak nem, hogy milliós kereseteket elérni, de a legtöbben csúnyán felsültek vagy nagyon rossz tapasztalatokat szereztek online modellként.

Mindig nagyon érdekes számunkra, amikor valaki ilyen dolgokról számol be, mert mindeközben a GirlBoss® modelljei kereseti csúcsokat döntögetnek és több pénzt vihetnek haza, mint korábban bármikor.

Ez a hatalmas különbség a keresetek és a tapasztalatok között nagyon kíváncsivá tett minket. Mára pedig felvételi beszélgetések ezreivel a hátunk mögött már egy pillanatra sem kérdéses, hogy hogy miért vallanak egyesek csúfos kudarcokat online modellként.

Megfigyeltük, hogy a rossz tapasztalatok mindig két okra vezethetők vissza:

  1. A modell egyedül próbálkozott
  2. A modell rossz webkamerás stúdióval vagy modellügynökséggel dolgozott együtt

Alapvetően egy online modell sikerét már az egyik legelső döntése meghatározza. Mégpedig az, amikor arról dönt, hogy egyedül, vagy segítséggel vág bele a webkamerás munkába.

Ha egyedül vág neki, akkor szinte biztos, hogy nem fog pénzt keresni. (Legalábbis nagy külföldi oldalakon biztosan nem.) Lentebb azt is kifejtem majd, hogy miért.

Ha már segítséggel megy neki a dolognak, akkor már több az esély, de még mindig nem garantált az áttörő siker, mert ha valaki rosszul választ webkamerás stúdiót, vagy modellügynökséget, akkor biztosra veheti, hogy csak kellemetlen tapasztalatok fogják érni. 

De a két ok közül bármelyik is áll fent, egy dolog közös ezekben, ami végül a kudarchoz vezet.

Mi a kudarc oka?

Egyszerű: hiányzott a profizmus.

Sokakat ért hidegzuhanyként és sokan lehúzták a redőnyt akik nem tudtak lépést tartani, mert bizony véget értek az aranyidők, amikor bárki könnyedén sok pénzt kereshetett az interneten online modellként.

Manapság a profik aratják le a babérokat.

A tapasztalt öreg rókák és vérprofi modellek teszik zsebre a nagy lóvét. A többiek meg marakodnak az alamizsnán, ami édeskevés.

Tetszik, nem tetszik. Ez van. Akinek nincs elegendő tapasztalata és aki nem profi modell, annak nincs esélye labdába rúgni.

Honnan legyen tapasztalata egy kezdő online modellnek?

Okés de hát, hogy lehetne valaki profi ugye, ha csak most szeretné elkezdeni az online modellkedést? Honnan lenne tapasztalata?

Örök kérdés más szakmáknál is, nem igaz?

Egy biztos, ha egyedül fog bele a webkamerás munkába egy modell, akkor sehonnan nem lesz elegendő tapasztalata, ahhoz, hogy sok pénzt tudjon keresni. És itt le is zárhatja a karrierjét némi keserves nyögvenyelős próbálkozás után.

Ez alól csak a legjobb magyar online modell oldal a kivétel, ahol még más a dörgés. Ez a lehetőség is nagyon jól jöhet azoknak, akik elég vagányok és egyáltalán nem beszélnek angolul. De igazán komoly karriert a nagy amerikai oldalakon lehet befutni. Az igazán nagy pénzeket itt lehet megkeresni.

A tapasztalatlan kezdő modellt a profik megeszik reggelire!

Egy komoly webkamerás oldalon modellek ezrei vannak élő adásban a nap minden pillanatában. Egy tapasztalatlan kezdő modellt, akinek gőze sincs arról, mit hogyan kellene csinálnia, a profi modellek megeszik reggelire. Na meg ugye logikus, hogy a vendégek is azoknak a modelleknek adják a pénzt, akik igazán jók.

Ez nem meglepő, hiszen manapság már mindenki minőséget vár a pénzéért. Ahogyan Te is nem igaz? Elvégre ha választanod kell Te is a legjobb Hollywoodi mozira ülsz be ugyanannyi pénzért, nem pedig valami vidéki amatőr filmes első gagyi filmjére. A vendégek szórakozni akarnak és profi adásokat várnak a pénzükért.

És nem, nem elegendő a sikerhez a jó technikai felszerelés. Az inkább már csak amolyan alap elvárás. Bár sokaknak (néha még a stúdióknak sem) halvány lila gőzük sincs arról, hogy épp mik a legújabb trendek a technikai felszerelést illetően az átütő keresetek eléréséhez.

Akkor a webkamerás stúdiók vagy az online modellügynökségek a megoldás?

Igen, ez lesz a jó irány, de ne együk olyan forrón a kását.

Amikor valaki úgy határoz, hogy profi segítséggel vág neki a webkamerás munkának, az már valóban jó irány, de még mindig sok a buktató.  Hiszen a piacon hemzsegnek a kóklerek és a legtöbben nem tudják eldönteni, hogy melyik webkamerás stúdió vagy melyik online modellügynökség lesz tényleg jó és nagyon könnyen zsákutcába szaladnak.

Így hát nincs egyszerű dolga annak, aki megbízható partnert szeretne ahhoz, hogy valóban jól tudjon keresni webkamerás modellként. (Valójában amúgy egyszerű dolga van, ha követi ezt az útmutatónkat a webkamerás stúdió választáshoz. De sokan nem követik, mert még nem találkoztak vele.)

Tény, hogy komoly sikereket elérni manapság csak profi támogatással lehet egy kezdő modellnek.

Ez pedig azt jelenti, hogy manapság nagyon sok pénzt csak azok a modellek keresnek, akik vagy webkamerás stúdióban dolgoznak, vagy pedig profi online modellügynökséggel (akár otthonról is).

Miért?

Mert ezek a modellek azonnal megkapnak mindent, ami a sikerhez kell anélkül, hogy nekik évekig kellene kísérletezni ahhoz, hogy talán, ismétlem TALÁN sikerüljön egyszer pénzt keresni.

Egy JÓ (nem véletlen van nagy betűvel, hogy JÓ) webkamerás stúdió vagy online modellügynökség azonnal a modell alá tesz mindent:

  • A legjobb, munkához legmegfelelőbb technikai felszerelést
  • A legújabb szoftvereket, és tudja is azokat kihasználni
  • Hosszú évek tapasztalatát (A GirlBoss®-nál például 20 év és több ezer modell tapasztalatát kapod meg azonnal. Ezzel hogyan lehetne versenyezni egyedül?:)
  • A legaktuálisabb trükköket, hogy épp melyik weboldalon mi az, ami működik és mi az, ami biztos anyagi csőd
  • Kivételezést és kiemelt bánásmódot a weboldalakon kezdő modellként is. (A GirlBoss®-nál például már az garancia, hogy az ügynökségnél tagja vagy, így azonnal profi modellként kezelnek. Ez pedig meglátszik a kereseteden.)
  • A közösség erejét. Egy jó modellügynökségnél csak jó modellek dolgoznak. És az egész ügynökség összes profi modellje erősíti egy kezdő modell karrierjét is. Hiszen ugyanabba a közösségbe tartoznak.
  • Folyamatos mentorálást, támogatást, segítséget. (A GirlBoss®-nál például annyira hatékonyan megtanítunk pénzt keresni, hogy esélyed nincs arra, hogy valamit rosszul csinálj és egy pillanatra sem hagyunk magadra.)

Na most akkor gondolj bele…

Van két kezdő modell. Az egyik egyedül indul azt se tudja merre van arccal. Próbál mindent kitalálgatni magától. Hibát hibára halmoz (anélkül, hogy tudná) és persze csak mindenki után kullog, mert tapasztalt vagy protekciós modellek elviszik előle a pálmát.

A másik azonnal ezüst tálcán kap mindent a stúdiójától vagy az ügynökségétől és akkora hátszelet kap, hogy azonnal a profi modellekkel kezelik egy lapon. Ő mindent tökéletesen jól csinál és mindent tud, ami a magas keresetekhez kell.

Szerinted kettejük közül ki fog fuccsot mondani idejekorán és hazakullogni pénz nélkül?

És ki lesz az, aki rengeteg pénzt fog keresni?

Ez nem nagy találós kérdés 😊

Úgyhogy itt a fő tanulság, amit most nagyon jól jegyezz meg.

Ha Te is szeretnél online modell lenni és nem akarsz csúfos kudarcot vallani, hanem Te is egy sikersztorit akarsz dobni és rengeteg pénzt keresni, akkor….

Soha ne vágj bele egyedül a webkamerás munkába!

Csak profi, tapasztalt, szakmailag és emberileg is korrekt webkamerás stúdióval vagy online modellügynökséggel van esélyed.

És hogy hogyan találsz ilyen Stúdiót vagy ügynökséget? Nem nagy dolog. Ha betartasz pár aranyszabályt, akkor könnyű dolgod lesz.

Ezeket a szabályokat szedtük össze neked a következő modellügynökség és stúdió választást segítő cikkünkben.

 

Kapcsolódó cikkek

Kövess minket a közösségi médián is

Kapcsolódó cikkek

Copyright GIRLBOSS® Model Management | Adatkezelési nyilatkozat | Kapcsolat

DMCA.com Protection Status

error: A weboldal teljes tartalma szerzői jogvédelem alatt áll és a GIRLBOSS® Model Management írásos engedélye nélkül nem másolható!
Share This